Behandelingen

Wij bieden de volgende behandelingen:

Knippen: Knippen is het inkorten van de vacht met behulp van een schaar met rechte bladen.

Effileren: Effileren is het uitdunnen en modelleren van de vacht, hierbij gebruiken we een effileerschaar. Deze schaar bestaat uit twee bladen waarvan een of twee getand zijn. Hierdoor krijgt de vacht een natuurlijker effect.

Plukken / Strippen van de ruwharige vacht: dit zijn veel terriër rassen. Ze hebben hulp nodig bij het wisselen van de oude in de nieuwe vacht. Dit kan 2x per jaar we plukken de oude dekharen om de nieuwe ruimte te geven, dit gebeurd met de hand. De hond behoud hierbij zijn onderwol. Eventueel is het ook mogelijk uw hond te laten strippen dit betekend dat uw hond om de 3 a 4 maanden een behandeling nodig heeft. Bij het strippen bestaat de vacht uit 3 lagen. De onderwol, een korte onderlaag en de lange dekharen. Alleen de bovenste laag wordt geplukt. De hond behoud 2 lagen van zijn vacht.

Uitplukken: uitplukken is het verwijderen van de onderwol die langer is gegroeid dan de boven vacht. Dit is niet hetzelfde als het plukken, wat hier boven beschreven staat.

Scheren: bij scheren maak je gebruik van een tondeuse om de vacht in te korten. Dit kan op elke gewenste lengte. Vaak denken mensen dat bij scheren de hond helemaal kaal wordt, maar de scheerkoppen variëren van lengte 1mm (kaal) tot 16 mm. Door middel van de lengte van de scheerkop wordt de lengte van de vacht bepaald.

Ontwollen: dit word vaak gedaan bij kortharige en halflang harige rassen. Ontwollen word gedaan om de loszittende ondervacht te verwijderen.

Bij alle behandelingen zit inbegrepen: wassen/drogen, nagels knippen, oren uitplukken, eventuele traanstrepen verwijderen, tanden schoonmaken als dat door de hond wordt toegestaan.

Voor meer informatie neem contact op

Top

Trimsalon gesloten

Per  15 juni 2019 heb ik helaas de trimsalon moeten sluiten.

met vriendelijke groet,

Marleen Damink